Mobil-kick for Siemens

Siemens S25

Siemens S25Siemens AG hadde i forretningsårets første kvartal et resultat før skatt på 5,048 milliarder kroner. Dette er en forbedring fra året før på 91 prosent, melder Siemens

Mobilt løft
– Et meget spennende felt er mobiltelefonområdet, der vi på verdensbasis solgte 11 millioner enheter i fjor, sier Arne Nesheim, informasjonsdirektør i Siemens AS i pressemeldingen.

Tallene for første kvartal er enda ikke klare, men estimatet for kommende år er 30 millioner solgte telefoner. Den markante fremgangen på mobilområdet gjelder også i Norge, melder Siemens.

Annonse

Beskjeden omsetningsøkning
Det tyske morsselskapets omsetning økte i samme periode med 12 prosent, og endte på 132 milliarder kroner.

Det betyr i så fall at Siemens har vært flinkere til å kontrollere kostnadene enn å øke salget for å få til en bortimot dobling på bunnlinja.

Siemens har avvikende regnskapsår, så tallene gjelder for perioden 1. oktober til 31. desember 1999.

I pluss
Den voldsomme resultatforbedringen skyldes at alle divisjonene nå går i pluss, og spesielt at segmentene Information and Communication, Elektromedisin, Infineon (halvledere) og Osram har forbedret resultatene sine i særlig grad.

Siemens opplyser at utviklingen generelt sett i forretningsårets første kvartal har vært bedre enn forventet. Siemens AG har derfor justert opp sine estimater for omsetning og ordretilgang for året sett under ett.”Når det gjelder resultatforventningene må en ta hensyn til at fjorårets resultater for første kvartal lå relativt lavt, for siden å øke betydelig. Dette vil føre til at veksten på årsbasis automatisk vil bli redusert, men fremdeles regner man med et bedre resultat for inneværende år enn opprinnelig antatt” heter det i meldingen.

Annonse
Annonse