Hackernes femti på topp

Hackerskalle

Hackerskalle

– Vi forsøker ikke å glorifisere hackingen. Men vi vil bare vise at sider blir hacket hver dag, heter det i Hackernews.

Skryteliste
– Vi kan ikke vise alle hackete sider, det er ganske enkelt for mange, men her er en liste over de vi har fått fatt i, heter det på forsiden til nettavisen Hackernews.

Annonse

– For de ikke helt “innvidde” er dette et perfekt sted å få med seg data/sikkerhets nyheter fra hele verden. De er også nesten helt nøytrale, kommenterer pseudonymet “Dark” i det norske hackermiljøet
– Det er mye kniving i hackerverden.

Mest besøkte
En ranking av de 50 mest besøkte ”Hackersidene” finnes på nettsiden “Cyberarmy”.
Her finnes det også oversikter over hackete proxy-servere. Telenor står på denne lista.

Et særkjenne for mange av hackersidene er at de forsøker å laste ned filer på maskinen. Det blir sjelden oppgitt hva disse skal brukes til.

Risiko
Som det heter på en av sidene:
Denne hjemmesiden inneholder programvare og informasjon som kan bli brukt eller misbrukt på en måte som skader tredjeparten.
Ved å gå inn på disse hjemmesidene godtar du at verken forfatteren av programmene, eller leverandøren, kan holdes ansvarlig for noen som helst skade som kan oppstå. Du godtar at du bruker informasjonen på egen risiko, uten noen som helst form for garanti.

Invitasjon
– En skal være forsiktig med å gå inn på hackersites, advarer Rolf Rennemo i Trend Micro Norge. Mange av disse stedene forsøker å spore hvem det er som er innom, og ser etter om de kan samle opplysninger. Etterpå skal en ikke bli forbauset om en får besøk.

Annonse
Annonse