Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Danskene vil styre europeisk e-handel

Det danske selskapet Catalog International henter inn 70 millioner danske kroner hos internasjonale investorer for å overta det europeiske markedet for løsninger for ehandel.

Kapitaltilførselen tilsvarer vel 75 millioner norske kroner.

– Dette viser investorenes tro på at det danske internettselskapet kan vinne kampen om det europeiske markedet for e-handelsløsninger, heter det i en melding fra Catalog International.

Bred gruppeBlant investorene er det nederlandske teleselskapet World Online International, det sveitsiske venturefirmaet ETF Group, dagens investorer. World Online satser hardt på en posisjon som ledende Internettleverandør i Europa.

Det nederlandske selskapets toppleder er overstrømmende i sin omtale av det danske alternativet:

– Enormt potensiale
– Catalog International er blandt de mest erfarne og profesjonelle leverandørene av e-handelsløsninger. Det er et enormt markedspotensiale for selskapets produkter. Med den fokuserte strategien som den nye ledelsen i Catalog International gjennomfører er det store sjanser for at de vinner kampen om det europeiske e-handelsmarkedet. Vi har derfor høye forventninger til vår investering i Catalog International, sier Nina Brink, toppsjef i World Online International BV.

Tror på muligheter
– Vi har fokus på tre områder: Kunder, konkurrenter og kanaler. Vi skal som bedrift fortsette med å bygge opp kompetanse innenfor disse områdene, og vi skal dedikere hele innsatsen til Europa. Det er der det store markedspotensialet ligger, adm. dir. Morten Steen-Jørgensen i Catalog International.