Hopp til navigasjon Hopp til innhold

46.000 for en mobiltelefon

Kampen om kundene i det tyske telemarkedet blir stadig hardere. Selskapet Debitel tilbød torsdag kunder en Nokia 3210 med to års abonnement for 46.400 kroner. Men de fikk jo en liten ting på kjøpet…

Nokia 3210

De som bestemte seg for å gå for tilbudet fikk også med en spesialutgave av DaimlerChryslers småbil Smart, skriver Dagens Næringsliv.

23 millioner mobilbrukere
Prisen på bilen utgjør om lag 60 prosent av normalprisen.

I Tyskland er det bare drøyt 23 millioner mobilbrukere blant landets 80 millioner innbyggere. Gratis telefoner og gratis tellerskritt er for lengst blitt våpen i priskampen. Det viser også tallene som Deutsche Telekom presenterte torsdag.

Solid mobilvekstSelv om Deutsche Telekom i fjor hadde et overskudd som lå 45 prosent lavere enn året før, reagerte markedet avslappet på det skuffende resultatet, fordi Telekom kan vise til en solid vekst i mobil- og Internett-kunder.

Resultatnedgang til 1,2 milliarder mark (4,5 milliarder norske kroner) i 1999 etter 2,3 milliarder mark (9,5 milliarder norske kroner) året før skyldes først og fremst lavere priser på fasttelefoni, melder Deutsche Telekom, ifølge Dagens Næringsliv.

Stikkord: Mobil