Crusoe

Annonse


Spennende Transmeta-prosessor

Crusoe

I går, onsdag, lanserte nemlig Transmeta sin revolusjonerende Crusoe-prosessor. Ifølge selskapet selv vil dette være verdens første familie med smarte mikroprosessorer.

Programvarebasert
Crusoe skal være spesielt egnet til bruk i de mobile internettmaskinene på grunn av den gode ytelsen og den lave batteribelastningen. Noe av grunnen til at den klarer dette er at prosessorfamilien i mange tilfeller vil være programvarebasert, skriver selskapet i en pressemelding.

Dette at de er programvarebasert vil også medføre at Crusoe-prosessorene kan oppgradere sine programkoder over nettet.

Annonse


Produkter til sommeren
Med sine 700 MHz og lave batteribelastning blir Crusoe en alvorlig konkurrent både for Intel og AMD. De største produsentene av bærbare maskiner har allerede mottatt testeksemplarer av Crusoe, og de første produktene ventes å komme til sommeren, skriver Computer Sweden.

Transmeta-prosessoren er lansert i to versjoner: TM54000 for de lette bærbare datamaskinene, som kommer med klokkefrekvens på 700 og 500 MHz, og TM3120 for mindre enheter som webpad, som kommer i 400 og 300 MHz-verskjoner.

Lavt strømforbruk
Med et lite e-postprogram bruker prosessoren mellom 10 og 20 milliwatt, mens en DVD-film bruker mellom én og tre watt.

Dette kan sammenlignes med Intels nylige lansering av en Pentium III-prosessor med lavt strømforbruk – på 7,9 watt ved 500 MHz og 14,5 watt ved 650 MHz, skriver Computer Sweden.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse