Solgte 1,4 millioner mobiler i 1999

Mobilrekord

Mobilrekord

Nordmenn er gale. Det er ikke annet å si når man vet at det i 1999 ble solgt 1,4 millioner mobiltelefoner til landets 4,5 millioner innbyggere. Det vil si at hver tredje nordmann eller -dame, uansett alder, kjøpte seg ny mobiltelefon i løpet av fjoråret.

Hvis vi tar med 1998-tallene, som sluttet på 804.000, kan man altså gå ut fra at hver 2. innbygger i landet disponerer en mobiltelefon som er mindre enn to år gammel.

Annonse

Offisielle tall og gråmarked
Tallene har Telecom Revy hentet inn fra mobilbransjen. De “offisielle” leverandørene, de som rapporterer til mobilbransjens leverandørforening, opererer med et volum på 1.333.213 mobiltelefoner levert til distributør i fjor.

Men i tillegg kommer et mørketall: Alle de telefonene som blir importert direkte til kjeder og forhandlere.

For svak optimisme
Dette tallet endrer seg fra år til år. De siste årene har det beveget seg opp og ned mellom to og åtte prosent. For enkelhets skyld anslår TR at gråmarkedet i år er fem prosent av den offisielle totalen, noe som gjør at slutt-tallet temmelig nøyaktig havner på 1,4 millioner mobiltelefoner.

På forhånd opererte mobilbransjen med et forventet (og etter manges mening altfor optimistisk) omsetningsmål på 1,2 millioner telefoner.

Annonse
Annonse