Arnt Sommerlund

Annonse


Hysj, hysj i Telenor

Arnt Sommerlund

Hofstad ønsker at styret skal gjennomføre sin strategidiskusjon i februar før toppene sier noe.

En uting
– At enkelte i toppledelsen lar seg intervjue både her og der før styrets behandling, er en uting og må endres. Vi kan ikke holde på slik etter en børsnotering, sier Hofstad til Aftenposten.

Den siste måneden har det kommet frem i riksmedia at Telenor vil konsentrere sin internasjonale satsing på mobil, Internett og bredbånd, mens områder som media/katalog, og installasjon & service kan bli delvis skilt ut fra konsernet.

Annonse
Vil holde tett
Hofstad vil imidlertid ikke kommentere noe av dette overfor Aftenposten. I stedet vil han altså at også selskapets administrasjon også skal holde tett.

– Nå må du ikke sette dette på spissen, sier Hofstad til Aftenposten og fortsetter:

Styret bestemmer
– Uttalelsene til media er personlige ytringer fra enkeltpersoner. Det er ikke administrasjonen som skal bestemme dette, det er det styret som skal gjøre.

Planen er at Telenor-styret skal ha sin strategidiskusjon i midten av februar. Om alt går som man tror, men det skal altså vedtas først, vil styret da befale for sin eier, Samferdselsdepartementet, at Telenor går på børs allerede i år.

Strategisk eier?
Ifølge Aftenposten er det et spenningsmoment som gjenstår, og det er om styret vil anbefale at Telenor knytter til seg en strategisk eier før de går på børs.

Dessuten vil styret antagelig også komme med en anbefaling om i hvor stor grad selskapet bør delprivatiseres, skriver Aftenposten.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse