Arnt Sommerlund

Annonse


Årets IP-telefoni-produkt

Arnt SommerlundCiscos IP-telefon

Begrunnelse:
Telecom Revy mener ’Årets IP-telefoni-produkt’ er Ciscos IP-telefoner.

Hvis man skulle gå etter utseendet alene, ville Ciscos IP-telefoner overhode ikke vinne noen pris noe sted: De ser ut som om de er tatt rett fra amerikansk design (eller mangel på sådan) på det begredelige åttitallet.

Men det er jo ikke utseendet som teller akkurat når man snakker IP-telefoni (og selskapet har for øvrig lovet at de nye telefonene skal se nesten moderne ut når de kommer til våren).

Annonse


Det som er viktig med Cisco og IP-telefoni er at selskapet har klart å etablere et helt reelt alternativ til den tradisjonelle måten å gjøre det på; det Cisco selv kaller ”den gamle verden.”

Det er faktisk mulig å basere seg på Ciscos telefoner og svitsjer (sammen med servere fra Compaq) og få et helt ut fungerende telefonsystem for dagens småbedrifter.

Dette hevder i hvertfall de kundene som har valgt systemet, både i Norge og i resten av verden – og det hevder også Cisco, som selv har tatt IP-telefoni i bruk.

De fleste andre, store teleleverandørene har også sagt ja takk til IP-telefoni.
Men både Ericsson, Alcatel, Siemens og Lucent er bundet på hender og føtter av de millioner av telelinjer de allerede har installert i sine gamle, store svitsjer, så de våger ikke ta skrittet fullt ut. I hvert fall ikke i første omgang.

Cisco hadde ingen arv å ta vare på innen teleteknologien. Derfor er selskapet i den absolutte forkant på akkurat dette markedet ved inngangen til 2000.

ITavisen vil de nærmeste dagene presentere de andre vinnerne. Følg med! Se lenker nedenfor.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse