CD-plate

Annonse


Nytt mp3-sjokk

CD-plate

Norsk Gallup har intervjuet 1016 tilfeldig valgte personer om deres nettbruk. 31% av alle spurte oppgir at de har hørt om mp3. Det tilsvarer 1,1 million nordmenn over 13 år. Ikke uventet er det ungdom som kjenner best til formatet.

Unge ører
Sju av ti som har lastet ned filer i formatet er gutter eller menn. Seks av ti er i aldersgruppen 13 til 29 år, heter det i en melding fra NRK, som har bestilt undersøkelsen fra Gallup.

Og nesten samtlige som lastet ned musikken oppgir at de ikke betalte for den.

Annonse
Lavere volum på salget
Samtidig opplever musikkbransjen at salget av singelplater gikk ned med 12% i Norge i fjor. Trolig skyldes dette at mange lastet ned lyden på Internett i stedet for å gå i platebutikken.

Mp3.com – verdens største hjemmeside for musikk – lanserer en ny tjeneste som får industrien til å skjelve.

Bedre musikk
Tidligere er selskapet blitt kritisert for nesten bare å ha distribuert musikk av ukjente grupper. Dette kan endres nå.

Via tjenesten Beam.It er det mulig å få spilt av musikk på nettet. Men forutsetningen er at du har tilgang til selve CD’en. Men etter innspillingen ligger en mp3 utgave av plata på PC’en. Det gjør det lettere å spre musikken videre, og platebransjen skjelver i lommeboka ved tanken.

Musikk blir stadig mer populært på nettet. Undersøkelser påstår at musikk har passert porno som det mest søkte innholdet på nettet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse