Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Internett gir aksjeinteresse

Internett øker interessen for å handle enkeltaksjer. Hele 30 prosent kan tenke seg å handle enkeltaksjer på nett.

Deskill

En undersøkelse utført av Norsk Statistikk på vegne av Stocknet viser økt interesse for å handle enkeltaksjer. Sparing i fond er stadig mest vanlig.

Introduksjon
Undersøkelsen viser at tolv prosent av den norske befolkningen har handlet med enkeltaksjer en eller flere ganger i løpet av de siste tre årene. Fem prosent oppgir at de har handlet kun en gang, mens to prosent forteller at de har handlet åtte ganger eller mer i løpet av perioden, heter det i en melding fra Stocknet.

Service
– Vi tror denne andelen kommer til å øke i takt med den store interessen for aksjehandel på Internett. Småsparere kvier seg for å benytte det tradisjonelle meglerapparatet fordi man ikke får den samme servicen som store investorer.

– Via Internett kan man handle aksjer på en enkel og billig måte, sier arbeidende styreformann Erlend Bruvik i nettmeglerselskapet Stocknet.

Sparer
Norge ligger etter Sverige når det gjelder bruk av Internett og aksjer. I den svenske finansavisen Dagens Industri 18. januar heter det at 54 prosent av den svenske befolkningen sparer i aksjefond, mens 36 prosent eier aksjer direkte på børsen.

Stikkord: Mobil