Arne Joramo

Annonse


Klar for fusjon-grilling

Arne JoramoLeder av samferdselskomiteen, Oddvard Nilsen (Høyre), har tidligere uttalt til ITavisen at Fjærvoll bør ha særdeles gode svar om hvorfor fusjonen mellom Telenor og Telia gikk i vasken før jul i fjor.

Et sentrale punkt
Klokken 11.00 starter de åpne høringene i samferdselskomiteen.

Et sentrale punkt som opposisjonspolitikerne vil konsentrere seg om er hvorvidt Fjærvoll gav Stortingets politikere tilstrekkelig med informasjon da de behandlet proposisjonen om fusjonen.

I ettertid har det nemlig kommet opp at departementets eksterne juridiske rådgivere advarte mot at styreleder kunne bruke dobbeltstemmen sin til å plassere det omstridte mobilområdet.

Annonse


Misstillit?
Dersom det avdekkes at Fjærvoll skjulte informasjon for Stortinget, kan det ende opp i mistillitsforslag til både regjeringen og samferdselsministeren.

Under høringen vil samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll får hjelp av sine bisittere fra forvaltningen.

Det er forventet at statsminister Kjell Magne Bondevik onsdag må bruke deler av den spontane spørretimen i Stortinget på å svare på oppfølgingsspørsmål om Telenor/Telia-fusjonen.

ITavisen følger høringen utover dagen. Det er i følge Stortingets informasjonstjeneste satt av tid fram til klokken 15.00 til høringen, som også overføres av NRK1 på fjernsyn.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse