Crusoe

Annonse


Hemmelig prosessor lanseres

Crusoe

Transmeta har jobbet med prosessoren, som vil hete Crusoe, i fem år og har i løpet av denne tiden knyttet til seg en lang rekke stjerner blant de ansatte, ikke minst Linus Torvalds. Blant investorene har man kjente navn som Paul Allen, co-founder av Microsoft, og milliardæren George Soros, skriver Associated Press.

Bør være bekymret
Selskapet har nektet å slippe noe informasjon om hva de faktisk produserer, noe som ikke akkurat minsker mysteriet og ”hypet” rundt prosessoren, men på onsdag skal Transmeta endelig lansere den.

– Dette kommer til å få noen og enhver til å heve øyenbrynene, og ja, de store prosessorprodusentene – Intel og AMD, bør være bekymret, sa Drew Peck, en mikroprosessoranalytiker fra Cowen & Co.

Annonse


– Det skader ikke at den kommer fra noen av de mest eksepsjonelle menneskene i bransjen, sa han videre, ifølge AP.

For mobile enheter
Transmeta har på sin sedvanlig hemmelighetsfulle måte lagt inn mer informasjon på nettsidene sine, men bare som en hemmelig melding i kildekoden.

– Crusoe vil være kul hardware og software for mobile applikasjoner. Crusoe vil være ukonvensjonell, noe som er grunnen til at vi ville gi deg beskjed om å stikke innom websidene i januar, slik at du kan få hele historien og få tilgang til alle detaljene så snart de er tilgjengelig, står det i den ”hemmelige” beskjeden.

Du kan følge TV-overføring av lanseringen her: www.zdnet.com/zdtv/zdtvnews/features/story/0,3685,2119139,00.html

Annonse