Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Hemmelig prosessor lanseres

En topp hemmelig prosessor designet og finansiert av en gruppe teknologiledere skal lanseres på onsdag. Analytikere som kjenner bransjen hevder nå at Intel og AMD bør være bekymret.

Crusoe

Transmeta har jobbet med prosessoren, som vil hete Crusoe, i fem år og har i løpet av denne tiden knyttet til seg en lang rekke stjerner blant de ansatte, ikke minst Linus Torvalds. Blant investorene har man kjente navn som Paul Allen, co-founder av Microsoft, og milliardæren George Soros, skriver Associated Press.

Bør være bekymret
Selskapet har nektet å slippe noe informasjon om hva de faktisk produserer, noe som ikke akkurat minsker mysteriet og ”hypet” rundt prosessoren, men på onsdag skal Transmeta endelig lansere den.

– Dette kommer til å få noen og enhver til å heve øyenbrynene, og ja, de store prosessorprodusentene – Intel og AMD, bør være bekymret, sa Drew Peck, en mikroprosessoranalytiker fra Cowen & Co.

– Det skader ikke at den kommer fra noen av de mest eksepsjonelle menneskene i bransjen, sa han videre, ifølge AP.

For mobile enheter
Transmeta har på sin sedvanlig hemmelighetsfulle måte lagt inn mer informasjon på nettsidene sine, men bare som en hemmelig melding i kildekoden.

– Crusoe vil være kul hardware og software for mobile applikasjoner. Crusoe vil være ukonvensjonell, noe som er grunnen til at vi ville gi deg beskjed om å stikke innom websidene i januar, slik at du kan få hele historien og få tilgang til alle detaljene så snart de er tilgjengelig, står det i den ”hemmelige” beskjeden.

Du kan følge TV-overføring av lanseringen her: www.zdnet.com/zdtv/zdtvnews/features/story/0,3685,2119139,00.html