Panasonic GD90 – en kvinnesak

Leif-Ole Arntzen

Leif-Ole Arntzen

Motorola var først ute. Så kom Nokia tett etterfulgt av Ericsson. Nå kommer også japanerne med små mobiltelefoner for det europeiske markedet. Panasonics GD90 er en liten og nett telefon.

Størrelsen teller
Tidligere telefoner fra Panasonic har vært relativt røslige. Viggo Volledal i Panasonic Norge, hevdet da GD90 ble lansert i Lisboa i begynnelsen av oktober at når flere og flere damer begynner å bruke mobil, så vil GD90 være midt i blinken for dem.

Annonse

GD90 veier bare 86 gram og får for eksempel folketelefonen Nokia 6110 til å se ut som en koloss. Ikke så rart siden telefonens volum bare er på 81,8 cc. Den vil med andre ord bli en av de minste telefonene når den kommer på markedet i løpet av desember.

Grønt lys
Telefonen har flere nyttige funksjoner – en av dem en nyvinning blant Panasonics telefoner. Dersom du ønsker det kan du gi inntil fem lagrede telefonnummer en spesiell profil. La oss si at du rød bakgrunnsbelysning i displayet til vanlig.
Du kan sette opp telefonen slik at når for eksempel venninnene dine ringer lyser det grønt i displayet. Det er også muligheter for å gi venninnene dine ulike ringelyder.

En annen nyhet på GD90 er at telefonen har klokke og alarm. Den funksjonen har ikke japanerne gitt sine telefoner tidligere.

Opptak
I likhet med eldre Panasonic-telefoner har GD90 mulighet for å ta opp to samtaler på inntil 15 sekunder hver. Dem som kommer til å gjøre bruk av denne funksjonen i telefonen vil kanskje synes at 15 sekunder er i korteste laget. Men muligheten er nyttig spesielt hvis den du snakker med ønsker å gi deg et telefonnummer eller en kjapp forklaring på hvor vedkommende bor eller jobber.

Og for den saks skyld: GD90 er også en telefon for oss gutta…

Annonse
Annonse