Hopp til navigasjon Hopp til innhold

En enda mindre NEC-mobil

NEC har laget en liten, lett og spennende telefon med sin DB4000. For SMS-glade er telefonen en god nyhet. Den har nemlig innebygd ordbok som en av flere finesser.

Nec DB4000

NEC DB4000 er en videreutvikling av selskapets tidligere DB2000 som kom på markedet i fjor. DB2000 var en gladnyhet da den kom. Førsteinntrykket av DB4000 er at NEC igjen har laget en telefon brukerne vil sette pris på.

Under 3.000 kroner
Apropos pris; ifølge NEC vil DB4000 til å koste i underkant av 3.000 kroner når den kommer på markedet i løpet av kort tid.

DB4000 er 20 prosent mindre enn forgjengeren. Den skiller seg også ut i og med at denne telefonen har flipplokk. Det hadde ikke DB2000.

Flipplokk
Du kan selv velge om flipplokket skal være aktivt. Dersom du ønsker trenger du bare ta opp lokket når du vil svare innkommende anrop, og klappe igjen lokket om du vil avslutte samtalen.

DB4000 har flere finesser. En er muligheten til å koble ulike ringesignaler til ulike numre i adresseboken. Telefonen har 14 forskjellige ringesignaler. Du kan også gi en gruppe personer de samme ringesignalene, for eksempel alle på jobben – dersom disse er lagret i telefonboken.

Vibrasjonsvarsling
Telefonen har også innebygd vibrasjonsvarsling. Dersom du ønsker det kan du ha både ringelyd og vibrasjonsvarsling aktivt samtidig.

DB4000 har en egen løsning for dem som ønsker å skrive kjappe tekstmeldinger. Selskapet har valgt å kalle denne programvaren for Qtxt.

Ordbok
Hvis du tar deg bryet med å legge inn ofte brukte ord i ordboken kan du spare mye tid. Etter å ha tastet inn første tegn i ordet du skal taste kan du bruke piltastene for velge det ordet du er ute etter – om du har lagt det i ordboken. Det skal være mulig å lagre opptil 100 ord i ordboken.

Ifølge NEC har DB4000 har en taletid på opptil 5 timer og 30 minutter og en lyttetid (standbytid) på åtte dager. Telefonens volum er på 89 cc og den har en vekt på 99 gram.

ITavisen kommer tilbake med en grundig test av telefonen senere.

Stikkord: Mobil