Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Eksplosjon i videomøter

I fjor ble det solgt videokonferanseutstyr for 108 millioner kroner i Norge. Dette er nær en dobling fra året før. I år forventes omsetningen å bli hele 250 millioner.

Videokonferanse

Det viser tall fra it- næringens interesseorganisasjon (IKT).

Omlag 85 prosent av Europas 500 største multinasjonale selskaper bruker i dag videokonferanser. Reduserte reisekostnader er den viktigste fordelen. Bedre kommunikasjon, raskere beslutninger og mer effektiv forretningsdrift er også viktige faktorer, melder Newswire på vegne av SAS.

Må ha
Radisson SAS er en av de aktørene som tilbyr videokonferanser for å tilfredsstille sine konferansegjester.

– For å holde på våre konferansegjester er vi nødt til å følge den teknologiske utviklingen, sier salgsdirektør Torgeir Flatjord for Radisson SAS Norge til Newswire.

Firedobling
– Investeringene i næringslivet øker stadig innen denne typen kommunikasjon, sier prosjektleder Fredrik Syversen i IKT.

– Telelinjene og de tekniske løsningene blir stadig bedre, noe som gjør at flere kan delta på en videokonferanse til samme tid. I fremtiden vil Internett også få en større rolle i forretningsmøter, sier han.

Radisson SAS hotellene i Bergen har startet et pilotprosjekt for å kartlegge behovet for mer avansert konferanseutstyr. 145 bedrifter var positive til å prøve den nye kommunikasjonsformen.

– Truer ikke
Jørgensen ser ikke videokonferanser som en trussel mot tradisjonelle hotellkonferanser, men som et nytt og spennende marked.

Stikkord: Mobil