Tele1 klar for bredbånd

Tele1 logo

Tele1 logo

Avtalen som har en tidsramme på tre år er anslått til cirka 300 mill kroner. Hewlett Packard velger Cisco som underleverandør.

Fiber
Som ITavisen tidligere har omtalt er Tele1 i ferd med å legge fiber i Norden. Selskapet har allerede kjøpt oppopp noen mil med fiberoptikk via Oslo Sporveier i høst.

Annonse

– Vi velger å samarbeide med Hewlett Packard da de ligger langt fremme i utviklingen av neste generasjons data- og internettjenester. Cisco, leverandøren av nettverksutstyret, er i verdensklasse på sitt område, sier Ivar Strømberg, konsernsjef i Tele1 Europe, i en pressemelding.

Neste generasjon
– Vårt samarbeid med Tele1 Europe er en del av vår satsing på å dekke behovet for neste generasjons bredbåndstjenester. Tele1 Europe har alt som skal til for å lykkes – en moderne infrastruktur for aksess som støtter all type data- og telekommunikasjon, sier Mats Oretorp, markedssjef hos HP Datasystem.

Tele1 Europe regner med å ha tilkoblet sine første bredbåndskunder allerede første kvartal i år.

– Dette vil markere starten for våre bredbåndstjenester til bedrifter i Norden, basert på fiber helt frem til kundene. Dette gjør Tele1 Europe unik siden vi satser på å eie de lokale høyhastighetsnettene selv, og kjøpe de øvrige delene av vårt nordiske nett hos andre netteiere, uttaler Ivar Strømberg.

Annonse
Annonse