ESAT-stopp for Telenor

Telenor sendte tirsdag ettermiddag ut følgende meddelelse:

”Styret i Telenor Irland er informert om at British Telecommunications plc (BT) har lagt inn et anbefalt bud på Esat Telecom Group plc (Esat) på USD 100 for hver Esat ADS-aksje. Dette tilsvarer en pris som Telenor Irland ikke finner det riktig å by. Telenor Irland vil følgelig ikke forlenge sitt bud på USD 85 per Esat ADS-aksje ut over 14. januar 2000.”

Havner i krangel?
Telenor sier videre nøkternt at de ”registrerer at BT i sin pressemelding ser frem til å samarbeide med Telenor for å sikre fortsatt suksess for Esat Digifone”.

Annonse

De to tidligere partnerne kan nemlig havne i en krangel om hvem Esats mobilselskap, Digifone. Telenor viser til BT, som konstaterer at de har kjøpt en prosent av Esat Digfone.

Det har ikke det norske teleselskapet tenkt å godta sånn uten videre:

”Et slikt kjøp ville ifølge Telenors rådgivere være i strid med forkjøps-klausuler i Esat Digifones aksjonæravtale og vedtekter. Telenor er nå i diskusjon med BT om dette” heter det avslutningsvis i pressmeldingen fra Telenor.

Annonse
Annonse