Eksplosiv SMS-vekst

Tollerud

TollerudI september kunne Telecom Revy rapportere om rekordstor trafikk av SMS (Short Message Service) i det norske mobiltelefonnettet. Hele 1,4 millioner tekstmeldinger per døgn.

I desember ble det til sammen sendt 2,3 millioner tekstmeldinger per døgn i NetComs og Telenors nett.

Telenor-topp
I Telenor Mobils nett alene gikk det i desember 51 millioner SMS-meldinger, sier informasjonssjef Elisabeth Gjølme i Telenor Mobil til ITavisen.

Annonse

Trafikken antyder et daglig snitt på 1,6 millioner meldinger, bare i Telenor Mobils nett. De desiderte toppene kom jule- og nyttårsaften. Da sørget festglade Telenor Mobil-abonnenter for å sende hele 2,7 millioner tekstmeldinger til slekt og venner.

I august rapporterte Telenor Mobil én million meldinger per dag. Sammenligner vi fjorårstallene med trafikken i desember i 1998, blir veksten enda mer utrolig. Da gikk det til sammenligning bare vel 14 millioner tekstmeldinger i nettet.

NetCom rekord?
NetCom kan av hensyn til Oslo Børs ikke offentliggjøre trafikk-tall som angår fjerde kvartal.

– Folk sender imidlertid tekstmeldinger som aldri før, bekrefter informasjonssjef Guri Wormdal i NetCom, og antyder at også de vil rapportere om nye rekorder når resultatet for fjerde kvartal offentliggjøres i februar.

For tredje kvartal rapporterte NetCom en daglig trafikk på 500.000 meldinger, i snitt.

Forutsatt at denne mobiloperatøren opplevde samme vekst på slutten av året som fra andre til tredje kvartal, hadde selskapet en økning i tallet på daglige tekstmeldinger i nettet på rundt 100.000 i perioden.

Tallet på daglige SMS-meldinger i NetComs nett skulle dermed ha passert 600.000 ved utgangen av desember i fjor, i følge ITavisens estimater.

Annonse
Annonse