Årets Internett-komét 1999

Arnt Sommerlund

Arnt SommerlundFast Search&TransferTelecom Revy mener ’Årets Internett-komét’ er: Fast Search & Transfer.

Begrunnelse
Fast Search & Transfer er en pioner innen søkeverktøy,som hjelper informasjonssøkende til å bruke nettet mer effektivt. I august lanserte selskapet www.alltheweb.com, som skal inneholde mer enn 200 millioner Internett-adresser.

Selskapet har også ridd på bølgen av det såkalte Mp3-formatet, som lar surfere kopiere lydfiler til CD-kvalitet. Samtidig med lanseringen, kjøpte datagiganten Dell opp fem prosent av gullbedriften. Senere har portalkjempen Lycos også fått apetitt for den norske gründerbedriften.

Annonse

I løpet av året har selskapet tidoblet verdien og vokst til det nest største IT-selskapet i Norge, kun slått av NetCom i børsverdi.

Adm. direktør Espen Brodin uttrykte tidligere til Telecom Revy skuffelse over at pressen brukte så mye tid og krefter på gammelkapitalister som Røkke, når en ny milliardindustri er i ferd med å skylle over landet. Mye tyder på at han får rett – selv er han nå god for en aksjepost verdt mer enn 300 millioner kroner.

ITavisen vil de nærmeste dagene presentere de andre vinnerne. Følg med!

Annonse
Annonse