Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny år 2000-bløff

Budet på 80 millioner kroner for domenenavnet Year2000.com – var en bløff. Eieren kan allikevel trolig innkassere 15 millioner kroner for et ’utdatert’ navn.

2000
Mange i bransjen ristet på hodet over at noen kunne være villig til å betale så mye for et «gammelt» domenenavn. Nå tyder mye på at sunn skepsis for engangs skyld også gjelder i cyberspace.

Bløff
Da budgiveren ikke ga lyd fra seg, etter at budet på 80 millioner kroner ble akseptert etterforsket auksjonstjenesten e-Bay handelen. Alt tyder på at det var en anonym bløff.

Nå melder imidlertid CNet at eieren av domenenavnet ,Tenagra – et Amerikansk Internett markedsføringsselskap, i det minste kan regne med 15 millioner for navnet. Budgiveren har bekreftet interessen og transaksjonen går trolig i orden.

Ikke rekord
Men Year2000.com slår ikke rekorden. ITavisen har tidligere omtalt navnet business.com (se lenke nedenfor til egen sak), som gikk til eCompanies for omlag 60 millioner kroner i november i fjor.

I 1999 så Altavista seg nødt til å punge ut med cirka 25 millioner kroner for å kjøpe Altavista.com, fra Altavista Technology.

En av grunnene til at StepStone i høst kvittet seg med Jobshop navnet, skyldtes et noe ublu krav for Jobshop.com navnet.