Tre millioner nyttårs-SMS

SMS godt nyttår

SMS godt nyttårDen første timen i det nye året var trafikken rekordhøy med 150 tekstmeldinger i sekundet!

– I løpet av den første timen av år 2000 ble det sendt 540.000 tekstmeldinger. Med til sammen tre millioner tekstmeldinger i løpet av nyttårskvelden og –natten betyr det at Telenor Mobils GSM-abonnenter i gjennomsnitt sendte nesten to tekstmeldinger hver, sier informasjonsdirektør Elisabeth H. Gjølme i Telenor Mobil i en pressemelding.

Nesten ’normalt’
Hun forteller at trafikken i mobilnettet stort sett gikk som normalt. Men Telenor Mobils informasjonsdirektør innrømmer enkelte problemer.

Annonse

– Vi hadde kapasitetsproblemer i Oslo sentrum etter midnatt. Der måtte folk smøre seg med litt ekstra tålmodighet for å få ringt og sendt tekstmeldinger. Selv om kapasiteten i Oslo sentrum for anledningen var utvidet med 250 prosent, viste dette seg å være i minste laget for feststemte mobilbrukere, sier Gjølme.

Annonse
Annonse