Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tre millioner nyttårs-SMS

Aldri før har Telenor Mobils kunder sendt så mange tekstmeldinger. Nyttårsaften fra klokken 18 til 02 ble det sendt tre millioner tekstmeldinger i Telenor Mobils nett.

SMS godt nyttår
Den første timen i det nye året var trafikken rekordhøy med 150 tekstmeldinger i sekundet!

– I løpet av den første timen av år 2000 ble det sendt 540.000 tekstmeldinger. Med til sammen tre millioner tekstmeldinger i løpet av nyttårskvelden og –natten betyr det at Telenor Mobils GSM-abonnenter i gjennomsnitt sendte nesten to tekstmeldinger hver, sier informasjonsdirektør Elisabeth H. Gjølme i Telenor Mobil i en pressemelding.

Nesten ’normalt’
Hun forteller at trafikken i mobilnettet stort sett gikk som normalt. Men Telenor Mobils informasjonsdirektør innrømmer enkelte problemer.

– Vi hadde kapasitetsproblemer i Oslo sentrum etter midnatt. Der måtte folk smøre seg med litt ekstra tålmodighet for å få ringt og sendt tekstmeldinger. Selv om kapasiteten i Oslo sentrum for anledningen var utvidet med 250 prosent, viste dette seg å være i minste laget for feststemte mobilbrukere, sier Gjølme.

Stikkord: Mobil