Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Y2K-baby får superaksjer

Den første babyen som blir født ved El Camino Hospital i Silicon Valley etter årtusenskiftet får en aksjeportefølge med aksjer fra noen av dalens største selskaper.

Den heldige babyen får en aksje fra nettgiganten Yahoo! Inc. og ti aksjer i dataselskapet Silicon Graphics Inc. Verdien på aksjene som selskapene har donert bort er i dag på omtrent 500 dollar (ca 4.000 kroner).

Eksplosiv tid
– Det er en liten portefølje, men et flott minne om de eksplosive økonomiske tidene som babyen var så heldig å bli født i, sa kommunikasjonsdirektør Judy Twitchell ved sykehuset, skriver Wired News.

– Alt som foregår rundt oss har å gjøre med aksjer og høyteknologiske selskaper. Derfor tenkte vi at dette var en flott måte å hedre barnet som kommer, sa Twitchell videre, som også kunne fortelle at det er rundt 25 vordende mødre som ”slåss” om porteføljen.