Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Send SMS-nyttårsønske

Telenor Mobil og NetCom forventer en solid trøkk på sine mobilnett nyttårsaften mellom klokken 24 og 02. Begge mobiloperatørene tror tekstmeldinger kan være løsningen på nyttårshilsenen.

SMS godt nyttår
(Artikkelen er oppdatert kl. 19.35, 21.12.1999)

I New Zealand kollapset mobilnettet like etter at landet passerte årtusenskiftet (se lenke nedenfor). Verken Telenor eller NetCom tror på kollaps i Norge. Men det kan i perioden mellom klokken 24 og 02 være vanskelig å ringe på grunn av stor trafikk i de tetteste byområdene.

– Ikke kollaps
– Vi forventer ikke kollaps. Vi har eksempelvis økt kapasiteten i området rundt Rådhusplassen i Oslo for å takle trafikkøkningen bedre. Men det kan i perioder bli problemer med å ringe ut, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Mobil til ITavisen.

Heller ikke NetCom forventer noe kollaps i mobilnettet.

Dobbel topp

– Men vi vet ut fra fjorårets nyttårstrafikk at det var dobbelt som mange samtaler som på en ’vanlig’ toppdag. Nettet er ikke dimensjonert for slike ekstreme belastninger. Mobilbrukerne vil kunne oppleve at de ikke får ringe ved første forsøk, men at de ved andre forsøk kommer igjennom, sier informasjonsdirektør Per Bjørkum i NetCom til ITavisen.

Send tekstmelding
Et alternativ til nyttårssamtalen kan være å sende tekstmelding med gode ønsker for det nye året. Tekstmeldinger bruker nemlig kortere tidsluker en samtaler. Dermed vil det bli letter å sende dem igjennom, oppfordrer både Telenor og NetCom.

Men det kan også bli kortvarige overbelastninger på tekstmeldingssentralene, opplyser Telenor til ITavisen.

Bjørn Amundsen nevner imidlertid det analoge mobilsystemet, NMT, som et godt alternativ hvis GSM-nettet er overbelastet. Så da er det bare å børste støv av gamle NMT-telefoner…

Stikkord: Mobil