Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kabeltelefoni er billig

Bredbandsbolaget har tegnet avtale med Glocalnet. Pilotkundene vil kunne ringe ubegrenset innenlands i Sverige for bare 150 kroner i måneden.

Arnt Sommerlund
Kabeltjenester er på full fremmarsj i Europa og USA. Nå satses det aggressivt på å kapre markedsandeler fra tradisjonelle teleselskaper.

Gjør Sverige billigere
– Sammen med Bredbandsbolaget tilbyr vi enkel, moderne kommunikasjon til lave priser. Hele bransjen har snakket om ”flat rate” eller fast månedsavgift. Nå gjør Bredbandsbolaget og Glocalnet noe med det. Vi gjør det enda lettere for kundene å ha kontroll over sin kostnader, sier visedirektør Stefan Krook i Glocalnet i en pressemelding.

Dette tilbudet er første steg i det strategiske samarbeidet. Glocalnet og Bredbandsbolagets mål er å tilby deres felles kunder ett nytt telefoniabonnent via bredbåndsnettet – såkalt IP-telefoni.

Kunden vil således ikke lenger trenge noe Telia-abonnement, heter det i pressemeldingen.

Kommer til Norge?
I Norge har vi over 600.000 kabelkunder, med UPC og Telenor Avidi som største aktører. Det er imidlertid kun noen få tusen som ennå har tilgang på avanserte tjenester som høyhastighets Internett og IP-telefoni.

Takket være sitt aksessnett har Telenor kunne beholde høye abonnementsavgifter på vanlig telefoni. På sikt kan IP-telefoni og LLUB (fri tilgang til aksessnettet) gjøre at disse abonnementsavgiftene kommer under et press.

Stikkord: Mobil