Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor mot Børs

Toppledelsen i Telenor akter ikke å gå i dvale etter fusjonshavariet. Petter Pay (bildet) bekrefter at selskapet vil søke sine eiere i Samferdsel om børsnotering.

Pay, Peter ny
Fungerende konsernsjef Peter Pay opplyser til Aftenposten at Telenor vil legge frem en ny strategi med større fokus på internasjonal virskomhet.

Offensivt
– Vi skal operere offensivt. Men om vi skal være offensive, er vi nødt til å styrke vår kapitalsituasjon. Da snakker vi ikke om to milliarder kroner, men om titalls milliarder kroner, sier Pay til Aftenposten.

Pay hevder at de store utviklingskostnadene i telekombransjen gjør at de må bli større for å henge med.

– Enten lykkes Telenor i å etablere seg som en internasjonalt selvstendig aktør med alliansepartnere, eller så vil vi ende opp som en del av en større internasjonal gruppering. Det eksisterer ingen andre alternativer. Vi må spise eller bli spist, sier Pay til Aftenposten.

Politisk strid
Til tross for at stortinget tidligere i år vedtok børsnotering av Telianor, må forslaget tas opp til ny votering fordi Telenor nå er et selvstendig selskap.

Høyre og FRP har i mange år ment at selskapet må privatiseres, mens AP har vært noe mer avventende. Hvorvidt Telenor ledelsen får sine ønsker i henhold til tidsplanen blir opp til byråkrater og de folkevalgte.

Stikkord: Mobil