Hopp til navigasjon Hopp til innhold

NetCom advarer mot Telepluss

Striden om Telepluss er langt fra over. Nå har NetCom igjen trappet opp kampen mot callback konkurrenten.

deskill.

NetCom har igjen lagt inn en talebeskjed som advarer kontantkunder som ringer Telepluss med at de kan ta ekstra betalt og at ”bruksbegrensninger kan innføres uten ytterligere varsel”

Bruksbegrensninger
Forrige gang NetCom prøvde seg å ta betalt for opptattsignal, fikk selskapet smekk fra namsretten. Mobiloperatøren fikk også forbud mot å legge inn talebeskjeder, eller andre hindre. Etter at NetCom vant anken som gir adgang til å ta betalt, nøyer de seg med en advarende pekefinger til illojale kontantkortbrukere.

Advarer
– Du har nå ringt et telefonnummer som opereres av Telepluss for tilbakering i NetComs nett. Oslo Namsrett har gitt NetCom medhold i at tilbakering ikke er endel av tjenestene som NetCom skal tilby i henhold til avtale med kontantkortkunder.og at eventuelle bruksbegrensninger ikke er ulovelige. Vi gjør oppmerksom på at bruksbegrensninger kan bli innført uten ytterligere varsel…..

Tør ikke?
Meldingen sier imidlertid ikke noe om at selskapet fikk smekk fra Post-og teletilsynet, etter forsøk på å stenge nettet i september. Både NetCom og Telenor anket vedtaket, med denne anken ble nylig avist.

Hvorfor nøyer NetCom seg med kun en talebeskjed, fikk dere kalde føtter etter den negative responsen fra forrige forsøk på å ta betalt for opptattsignal ?

Tror på anke
– Det er mange vurderinger i en slik sak. Vi ønsker ikke å benytte oss av den muligheten akkurat nå, sier NetComs juridiske direktør Stein Ove Gordner til ITavisen.

Gordner har god tro på at anken til departementet vil føre til en annen konklusjon en det PT kom fram til.

Stikkord: Mobil