Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Svenskene har skylden

Fremskrittspartiets formann Carl I. Hagen (bildet) gikk som ventet hardt ut mot den svenske behandling av fusjonen da Stortinget diskuterte telefisjonen tirsdag.

Hagen, Carl I

Hagen mente det var galt av Bondevik å avskrive mulighetene for erstatning.
– Hvorfor i all verden har den norske stat fraskrevet seg muligheten for å gå til søksmål på mellom 10 og 20 milliarder for avtalebrudd, tordnet Hagen.

Avtalebrudd
– Jeg er ikke i stand til å se noe grunnlag for søksmål fra Telia, eller den svenske staten.
– Det er brudd på avtaler – som den svenske næringsminister Bjørn Rosengren sa at selvsagt skal holdes,- som er grunn til bruddet, fortsatte Hagen.

Ikke troverdig
– Når svenskene sier at de bare tar næringsmessige hensyn og ikke regionalpolitiske, så er det faktisk det motsatte som er tilfelle, fortsatte en ilsk Hagen.

Hagen viste til at det svenske næringsdepartementets embedsmann Dag Detter satt i Telaris-styret. I følge nestleder i styret Arnfinn Hofstad styrte denne mannen prosessen i styret nærmest med nikk og kroppsspråk, kommenterte Hagen.

Stridslysten
Carl I. Hagen ga uttrykk for at han var svært misfornøyd med statsminister Kjell Magne Bondeviks redegjørelse for Stortinget tirsdag.
– Vil Bondevik si det i klartekst – han har brukt litt under en time for å si det i uklar tekst – at sammenbruddet skyldes at den svenske regjeringen ikke overholdt aksjonæravtalen, spurte en stridslysten Frp-leder.

– De svenske medlemmene i styret fulgte ikke aksjonæravtalen, og det var heller ikke mulig å få eierne til å instruere styremedlemmene, svarte Bondevik.

Etter Hagens innlegg ba SVs Kristin Halvorsen om at det ble en stopp på svenskehetsen.

Stikkord: Mobil