Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Zoom ut i Norden

Prisfinnerne i Norske Zoom fokuserer på ny virksomhet i Danmark og i Sverige.

Zoom er en tjeneste på Internett som gjør det lettvint å sammenligne priser på forskjellige produkter. Selskapet vant i november den prestisjefylte prisen IP Top Award 99. Foreløpig gransker tjenesten priser på mobiltelefoner, bruktbiler, bøker, datautstyr, dataspill, film og musikk.

Magnus Attefall er ansatt som redaktør for datterselskapet zoom.se i Stockholm. Katrine Falgren er ansatt som redaktør i Danmark. Mesteparten av det tekniske arbeidet vil bli utført fra Norge.

Nye eiere
Etableringen er mulig på grunn av at Kistefos Venture Capital for kort tid siden overtok 20 prosent av aksjene i Zoom gjennom en rettet emisjon. Selskapet har også muligheten til å øke eierandelen til 35% innen utgangen av første halvår 2000.

Troverdighet
– Vi har lenge planlagt denne eksporten av Zoom-konseptet. Timingen er nå meget god, ikke minst etter at vi den 18. november vant prisen IP Top Award 99 for tjenesten vår. Dette gir høy troverdighet, ikke minst i Sverige som av mange oppfattes som det landet som er kommet lengst på utnyttelse av Internett, heter det i en melding fra daglig leder i Zoom Network Per Siljubergsåsen.