Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telia kan vente!

– En privatisering av Telia er ikke nødvendig verken for selskapet, eller statskassen, sier den svenske statsministeren Göran Persson (bildet).

www.regeringen.se

Göran Persson har spart på kommentarene. Men på et møte med organisasjonen ”Hela Sverige ska leva”, utenfor Arvika søndag brøt han tausheten.

– Vi er mulig at vi har behov for å få inn flere eiere i Telia, men jeg ser ikke at dette er nødvendig nå, sier Persson til det svenske telegrambyrået TT.

Tjent på å vente
Privatisering av Telia etter den havarerte fusjonen med Telenor står ikke øverst på regjeringens dagsorden, men Person utelukker ikke at en børsnotering kan komme til neste år.

– Jeg er åpen for flere løsninger, sier han. – Men det kan også være bra å vente.

Persson viser til at i 1992 vurderte den daværende svenske borgerlig regjeringen en privatisering av Telia.Da ble selskapet vurdert til å være verdt om lag 40 milliarder kroner, mot dagens 300-400 milliarder svenske kroner.

Ros til Rosengren
Den svenske statsministeren beklaget at det ikke ble noe av den planlagte fusjonen, og han tar på seg deler av ansvaret. – Det er et nederlag både for meg og for regjeringen, sier Persson og forsvarer samtidig næringsminister Björn Rosengren, og hevder han har gjort en god jobb.

Persson sa også at han ikke trodde fiaskoen ville få følger for forholdet mellom de to landene.

Stikkord: Mobil