Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Solflekker for Telia

Telia krangler nå med Schibsted etter bruddet med Telenor. Telia mener at bruddet opphever tidligere avtaler. Det er Schibsted ikke enig i.

Bruddet med Telenor blir oppgitt som grunn til at det svenske teleselskapet ikke vil selge 10 prosent av aksjene i internettportalen Scandinavia Online (SOL) til Schibsted.

”Telia har informert Schibsted om at de, på grunnlag av avviklingen av fusjonen mellom Telenor og Telia, bestrider Schibsteds avtalefestede rett til kjøp av 10% av aksjene i SOL AS (Norge) og 10% i SOL AB. ”, heter det i en melding fra selskapet. Schibsted bestrider Telias synspunkter, heter det videre i meldingen.

Mediegigant
Mediehuset Schibsted gir blant annet ut Aftenposten, VG og Avis1 i Norge. I Sverige har selskapet kontroll over tabloidavisen Aftonbladet og Svenska Dagbladet. Selskapet har også interesser i flere store regionaviser i Norge.

Schibsted skal etter planene børsnotere SOL neste år. I følge NTB har børsanalytikere priset SOL til minst 3 milliarder kroner.

Telia har også informert Schibsted om at de ikke anser seg som bundet av de avtaler som er inngått mellom Telenor Nextel og Schibsted vedrørende restrukturering og børsnotering av SOL.