Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tar ikke mobilansvar

Telenor/Telia-fusjonen raste sammen da man prøvde å plassere hovedkontoret for mobil. Likevel vil verken Tormod Hermansen eller Dag J. Fjærvoll innrømme at de valgte feil strategi.

Hermansen og Fjærevoll
På onsdagens to pressekonferanser var verken konsernsjef Tormod Hermansen eller samferdselminister Dag Jostein Fjærvoll villige til å ta kritikk for at de ikke sikret Norge det viktige hovedkontoret for mobil.

Tåkeprat
Dag Jostein Fjærvoll prøvde først med standardfrasen om at det var ”forretningsmessige hensyn” som skulle bestemme lokaliseringen av mobil, før han delvis medgikk:

– Hvis politikere skal styre det fra politiske hensyn, ja da hadde det vært riktig å vedta lokalisering før fusjonsavtalen ble undertegnet.

Og er det noe som er bevist den siste uken, er det vel nettopp at lokaliseringen av det viktige mobilområdet er politisk ladet.

Hermansen avviser
Hermansen avviser at man skylder på formaliteter for å oppløse fusjonen, i stedet for å innrømme at fusjonen falt på mobil.

– Jeg skylder ikke på formaliteter.

– Men det var ikke resultatet av styremøtet som var utløsende årsak, men måten det framkom på, sier Hermansen.

– Om jeg burde gjort mer? Jeg har gjort mye, sa Hermansen, og viste til at han stolte på at det var anbefalingene fra de forskjellige ansvarlige for forretningsområden, deriblant Arve Johansen (mobil) som skulle gjelde i styret.

Han viser også til at han var med på å utarbeide et kompromissforlag (riktignok etter at avtalen var undertegnet) for lokaliseringen av mobilhovedkontoret. Men at dette forslaget ble forkastet.

–Administrasjonen gjorde det vi var forpliktet til: Å legge frem forslag som var forretningsmessig begrunnet, sa Hermansen.

Stikkord: Mobil