Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Verneverdig Hermansen

– Ikke rør Hermansen! Både FrPs Carl I. Hagen (bildet) og Aps Torbjørn Jagland sier rett ut at konsernsjef Tormod Hermansen må fredes i kampen om å få Telenor/Telia-fusjonen på rett spor.

Hagen, Carl I
– Hele avtalen bygger jo i utgangspunktet på at Hermansen skal være konsernsjef. Dette var Sveriges motytelse for at det fusjonerte selskapets hovedkontor ble lagt til Stockholm. Dette ligger til grunn for hele dealen, sier Torbjørn Jagland til VG.

Intet kompromiss
– Det er ikke tale om at svenskene kan sparke Hermansen som en del av et kompromiss for å få til en løsning, sier Carl I. Hagen.

Hvis Kjell Magne Bondevik i dag, eller de nærmeste dagene, gir etter for den svenske regjeringens krav om å fjerne Hermansen, faller støtten for fusjonen bort. Sammen har Ap og FrP flertall på Stortinget.

Regjeringskrise?
Ifølge VG sier Ap-lederen rett ut at det kan være duket for regjeringskrise hvis svenskenes krav om å sparke Hermansen blir innfridd.

– Den svenske regjering må få beskjed om at absolutt alt annet enn skriftlig orientering om at stemmerettsreglene skal følges, er helt uaktuelt for Norge. Dette betyr også at den svenske regjering skriftlig må erklære at onsdagens styrevedtak er ugyldig og må komme opp på nytt i et senere styremøte, sier Hagen.

Han understreker at ingen må ofres før dette er på plass.

Krever fusjonsstopp
Hagen understreker at FrP vil kreve at Regjeringen stopper fusjonen hvis svenskene ikke kapitulerer fullstendig i spørsmålet om stemmerettsregler i styret.

– Det kan aldri bli slik at den svenske regjering skal få motytelser – som et resultat av at de ikke har fulgt en krystallklar avtale til nå. Det vil jo bli en belønning for å være avtalebryter, fnyser Hagen.

I ministermøtet mellom Dag Jostein Fjærvoll og svenskenes Björn Rosengren i dag kommer Rosengren til å kreve Hermansens avgang, skriver VG.

Stikkord: Mobil