Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nera selger ut

BERGEN: Satellitt- og telekomselskapet Nera har bestemt seg for å fokusere på utvikling, oghar valgt å selge ut produksjonsanlegg.

Selskapet selger produksjonsanlegget på Billingstad til den globale elektronikkprodusenten Flextronics International.

Heretter vil den bergenske teleleverandøren konsentrere ressursene om utvikling og salg av nye radiolinje- og satellittkommunikasjonsløsninger.

120 ansatte
De 120 ansatte ved avdelingen får tilbud om jobb hos Flextronics. Den endelige avtalen skal være ferdig forhandlet og underskrevet innen 1. april.

For en knapp måned siden solgte Nera mekanikkproduksjonen i Bergen til svenske Elimag. Nera sitter dermed igjen kun med produksjonsansvaret for strategisk viktige komponenter til radiolinje- og satelittkommunikasjonsløsninger.

– Nera-ledelsen håper at salget av fabrikkanlegget på Billingstad vil øke selskapets konkurransekraft, blant annet som følge av prisreduksjoner og sikrere tilgang til komponenter, ifølge Einar J. Eriksen, administrerende direktør i Nera Electronics AS.

Indistrigigant
Flextronics er en av verdens største elektronikkprodusenter, med 27.000 ansatte og en årlig omsetning på 29 milliarder svenske kroner. Aktivitetene er fokusert på telekommunikasjon, data, medisin, industrielektronikk og konsumprodukter. Blant kundene finner vi Philips, Microsoft, Ericsson, ABB, Nokia og Cisco.

Den vesteuropeiske virksomheten, inklusive Skandinavia, omsetter for 9 milliarder svenske kroner og har 5.000 ansatte.

Stikkord: Mobil