Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tele Danmark-press i Norge

Tele Danmark og konserndirektør Henning Vest (bildet) har med oppkjøpet av ElTele Øst satt inn sitt andre angrep på det norske telemarkedet. Målet er å bli totalleverandør.

Arnt Sommerlund

Mandag bekreftet Tele Danmark og ElTele Øst på en felles pressekonferanse det ITavisen har skrevet om tidligere: At det danske selskapet kjøper seg til en majoritetsandel på 51 prosent i det norske teleselskapet.

Blir største utfordrer
Tidligere i år har Tele Danmark sikret seg 20,35 prosent av aksjen i norske NetCom GSM. Dessuten har i tilegg Tele Danmarks eiere, SBC Ameritech, en eierandel på 19,6 prosent i NetCom.

Henning Vest, konserndirektør for internasjonale markeder, sier til ITavisen at Tele Danmark har ambisjoner om å bli totalleverandør av teletjenester i Norge. Og snart skal de være den største utfordreren til Telenor.

Viktig brikke
– Å kjøpe ElTele Øst er en vesentlig del av vår strategi i Norden, sa Vest på pressekonferansen.

ElTele Øst skal fortsatt eksistere som selvstendig selskap. Vest benekter at det er planer på det nåværende tidspunkt om å slå sammen ElTele Øst og NetCom.

ElTele Øst skal fortsatt konsentrere seg om å selge teletjenester til bedriftsmarkedet, og da ha et spesielt fokus på små og mellomstore bedrifter – samt det offentlige/kommuner.

Glad for ambisjoner
Per Morten Torvildsen, adm. direktør i ElTele Øst, er meget fornøyd med å ha fått inn en stor aksjonær som Tele Danmark på eiersiden.

– Vi får en aksjonær som har veldig klare ambisjoner i det nordiske markedet, sier Torvildsen.

Vest opplyser at det ikke er aktuelt for ElTele Øst å bevege seg ut av landet. Derimot kan det være aktuelt å trekke produkter og tjenester fra utlandet, som nå ElTele Øst kan selge.

På spørsmål fra ITavisen benekter Henning Vest at de har planer om å kjøpe andre selskaper i ElTele Gruppen.

Stikkord: Mobil