Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Flere feil på 7110

Både forhandlere og mobilbrukere ITavisen har vært i kontakt med har opplevd flere feil på Nokia 7110. I enkelte tilfeller fryser telefonen helt og man må koble fra batteriet for å bruke den igjen.

Nokia 7110

ITavisen har fått innspill fra lesere som er misfornøyd med 7110-telefonen fordi den ikke virker som den skal. I tillegg har vi funnet ulike feil på fire av de seks telefonene redaksjonen har hatt tilgang til.

Ukjente feil
Hos Nokia Mobile Phones Skandinavia får ITavisen opplyst at de ikke kjenner til problemer med telefonen. Fra tidligere vet vi at Nokia har vært nødt til å utsette 7110 fordi selskapet har funnet feil ved telefonen.

ITavisen spurte Mads Eriksen, produktansvarlig i selskapet, om når Nokia regner med å kunne levere 7110-telefoner uten feil. Etter å ha sjekket litt har han følgende svar:

– Vi er interessert i å vite om det er bugs (feil, red.anm) i våre nye telefoner. Dette er noe vi ettertester. Hvis kunden imidlertid skulle oppleve feil ber vi dem oppsøke et autorisert serviceverksted for en test. Vi anbefaler også at telefonen oppgraderes med den siste programvaren for å se om det kan gjøre telefonen bedre.

Henger seg opp
Ifølge Eriksen heter Nokia 7110s siste programvareversjon 4.73. For å teste hvilken programvare det er i din telefon kan du taste *#0000#.

Etter det vi erfarer er de vanligste problemene med 7110 at telefonen henger seg opp – skjermen fryser og det hjelper ikke å trykke på noen av tastene. Selv av/på-knappen gir ingen reaksjon. Det eneste som nytter er å omstarte telefonen ved å ta av batteriet og sette det på igjen.

Selges ikke
En telefon vi fikk låne fungerte bra når vi skulle bruke WAP-funksjonen (Wireless Application Protocol) og surfe på nett, men den gikk ikke an å bruke til tale. Dumt siden det er en mobiltelefon. De telefonene vi har hatt til prøving/testing har hatt programvareversjon 4.69 og 4.70 og det kan være noe av grunnen til de problemene vi opplevde.

Likevel; etter det ITavisen vet har det vært så mange feil på Nokia 7110 at enkelte forhandlere har vurdert ikke å selge telefonen.

Skal kunne oppgraderes
I dag er det WAP-standard 1.1 som gjelder. Om noen måneder kommer WAP 1.2, en standard som gir flere muligheter for Internett på mobiltelefonen. Spørsmålet mange stiller seg er om dagens telefoner kan oppgraderes til å takle nyere versjoner av WAP.

Ifølge Mads Eriksen er planen at Nokia 7110 skal kunne oppgraderes.

– Meningen er at de som har Nokia 7110 med programvare som støtter WAP 1.1 skal kunne gjøre en oppgradering til 1.2 ved et autorisert Nokia-verksted, sier Eriksen til ITavisen.

Stikkord: Mobil