Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Vil NetCom og Enitel bli ett?

KOMMENTAR: Det er ikke utenkelig at Enitel etter oppkjøpet av Telia og eventuelt NetCom kan bli Telenors fremste utfordrer. Det som skal til er at de krysskjøper aksjer hos hverandre.

Joramo, Arne.gif

Som kjent er omlag 20 prosent av NetCom ABs aksjer høyst sannsynlig til salgs like over nyttår. Enitel med Statskraft og Chase Manhatten i ryggen har krefter til å kjøpe hva de ønsker dersom forretningskonseptet er korrekt.

NetComs dominerende eier SBC/Amertech har også finansielle muskler som holder til overmål. Og strukturmessig passer de to selskapene som hånd i hanske.

Kjøper mer
Vi tror konstellasjonen iallfall er tenkt hos partene og dersom vi skal få en dominerende utfordrer til Telenor i Norge er dette den mest sannsynlig alliansen. Men om partene er på talefot hva bytteforhold og pris angår, aner vi ikke noe om. Men det ideelle er at man her relativt enkelt kan kryssinvestere.

Uansett er vi overbevist om at både TeleDanmark/Ameritech og Enitel begge har ytterligere oppkjøpsplaner i Norge. Nå har de brukt over 2 milliarder kroner hver. Det er ikke slutt med det.

Stikkord: Mobil