Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tele1 henter 1,2 mrd. kroner

Tele1 Europe har hentet inn 150 millioner euro – eller 1,2 milliarder kroner. Og nå skal tele- og Internett-selskapet investere i Norden.

Tele1 logo
Tele1 Europe N.V kunngjør i en pressemelding at selskapet har plassert et obligasjonslån pålydende 150 millioner Euro med en rente på 11 7/8 prosent – som forfaller i 2009.

Nordisk nett
Den innhentede kapitalen vil bli brukt til videre å finansiere investeringer i utbyggingen av selskapets nordiske nettverk.

Tele1 Europe bygger nå bredbåndsnett i utvalgte byer i Norden og utbytte vil bli brukt til ytterligere å akselerere denne utbyggingen, heter det i pressemeldingen.

– Dette er en ny bekreftelse på Tele1 Europe sine planer om å bygge det raskeste bredbåndsnettet for data-, internett-, og taletjenester i Norden, sier Ivar Strömberg, konsernsjef i Tele1 Europe.

Tre områder
– Vi øker våre investeringer på tre viktige områder; fiber-nettverk i bedriftsområder i de utvalgte byene, DSL-teknologi for å utvide bredbåndsmarkedet ytterligere og for det tredje et ekspandert nordisk backbone nettverk, der vi nå har sikret oss tilgang til mørk fiber til nesten alle de største byene i Norden.

– Vi bygger en nordisk «superhighway» for data og internett og dette er en del av vår satsning på det nordiske bedriftsmarkedet, avslutter Ivar Strömberg.

I følge pressemeldingen vil Tele1 Europe totalt investere om lag en milliard kroner i nettverks-utbygging i løpet av neste år.

Stikkord: Mobil