Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Storavtale i boks for Opera

Den norske nettleseren Opera vil buntes med nye versjoner av operativsystemet BeOS. Også Stinger for tynne klienter vil surfe med Opera i fremtiden.

Opera logo

En av ulempene med BeOS, som blant annet førte til IBMs OS/2 langsomme død, var mangel på en effektiv webleser. Nå skal den norske utfordreren gjøre surfing lettere for brukere av operativsystemet.

Ikke i kø
BeOS har slitt med at nettleserprodusentene ikke akkurat har stått i kø for å levere løsninger til deres operativsystem. Nå håper de at avtalen med Opera kan øke deres markedsandel.

– Opera Software er kjent for å ha skapt en av verdens beste nettlesere», sier Steve Sakoman, Chief Technical Officer for Be og leder av Bes avdeling for internettmaskiner, sier han i en pressemelding.

Mye lovord
Sakoman sparer ikke på lovordende om den norsk pioner produktet.

– Opera er rask, fleksibel og støtter alle viktige standarder i bruk i dag. Ikke bare vil Opera utvide funksjonaliteten i stasjonære maskiner, den kan også tilby den beste nettleseropplevelsen på internettmaskiner, sier han videre.

BeOS og Stinger
I avtalen har Be og Opera blitt enig om å bunte Opera nettleser i neste versjon av BeOS, og i Stinger som er plattformen for tynne klienter.

Nettleseren skal være implementert i løpet av første kvartal år 2000.