Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Last ned gratis WAP-leser

Det finske selskapet Slob-Trot Software har utviklet en gratis WAP-leser for Windows. ITavisen har prøvd den, og det fungerer utmerket.

Mange vil vel hevde at en WAP-leser for Windows er ett skritt frem og to tilbake. Men for alle som er nysgjerrige på hvordan wapping fungerer er dette et utmerket verktøy. Det er jo tross alt litt surt å betale 5.000 kroner for en WAP-telefon dersom du synes teknologien er helt ubrukelig.

Et ”must”
For WML-utviklere er siden et «must». Den er svært liten og rask, og har akkurat den funksjonaliteten som trengs.

Programmet fungerer på Windows 95, 98 og NT, og er om lag 1,3 MB stort. Det støtter WML 1.0 og 1.1 (dagens standard), og kan også lagre WML-sider i HTML-format. Du kan stille den inn til å simulere skjermstørrelsen til Nokia 7110, Ericsson R320 eller MC218, men nøyaktigheten her er så som så.

Problemer
Stort sett fungerte alle tjenestene vi forsøkte greit, men du får for eksempel ikke brukt CapLEX, fordi denne krever at du surfer via Telenors WAP-gateway. Vi hadde også trøbbel med Bilnetts bruktbilsøk, uansett hva vi søkte på så kom det samme resultatet opp. Det skal være usagt om dette skyldes leseren eller Bilnett.

Programmet er gratis til ikkekommersiell bruk, og kan lastes ned fra www.slobtrot.com/winwap/