Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Explorer i Ericsson-mobiler

Microsoft og Ericsson har inngått allianse som blant annet innebærer at Explorer vil komme i mobiltelefonen. Svenskene insisterer allikevel på at de vil holde seg lojale til Symbian-alliansen.

Partene vil opprette et felles selskap der Ericsson har aksjemajoriteten. Som en del av partnerskapet vil Ericsson levere WAP til Microsoft. Samtidig vil Microsoft utvikle Explorer for Ericssons mobiler.

Fellesskapet vil fokusere på å bygge og markedsføre løsninger som utnytter Microsoft Windows NT Server og Exchange-plattform, med Ericssons infrastruktur og mobile Internett-teknologi.

Mobilt Internett– Det mobile Internett er en del av Ericssons visjon for brukervennlig tilgang til informasjon og e-post, sier adm. direktør Kurt Hellström i Ericsson.

Microsoft, som mange har spådd en mindre rolle i det mobile årtusen, lovpriser samarbeidet.

– Som verdensleder innen mobilitet og mobilkommunikasjon er Ericsson en ideell partner som lan levere slike visjoner, sier adm. direktør Steve Balmer i Microsoft i meldingen.

Åpen standard?
Microsoft og Ericsson vil implementere dagens versjoner og arbeide med andre partnere for å utvikle WAP- og Bluetooth-teknologi.

I tillegg sier Ericsson og Microsoft at de vil promotere konvergens mellom WAP og Internett standarder til XML.