Hopp til navigasjon Hopp til innhold

E-post og chatvirus angriper

Et nytt aggressivt virus er i ferd med å angripe e-post- og chatprogram. Se opp for W95.Babylonia før tusenårsskiftet.

Virus (tegning)

Trend Micro bekjentgjør i en pressemelding at de har oppdaget et nytt og aggressivt Y2K-virus som spres raskt. W95.Babylonia eller PE_Babylonia-viruset er sett i omløp, og det infiserer PC-er med Windows 95 og 98.

Det spesielle med dette viruset er at de som har laget det kan fjernstyre det via Internett og dermed endre skadevirkningene av det.

Hva viruset gjør
Viruset spres via e-post, chatprogam og nyhetsgrupper, samt at det kan lastes ned fra Internett. Når PC-en er infisert av viruset, leter viruset etter en internettforbindelse. Hvis den finner en, begynner den å gå til en hackerside i Japan, hvert minutt, på leting etter en ny modul.

Disse modulene kan virusskriverne fjernstyre, og dette gjør viruset farlig. Virusskriverne kan få tak i passord, kredittkort og andre konfidensielle opplysninger fra PC-er, i tillegg til at det kan gjøre annen stor skade.

Gratis antivirus
Viruset spres vesentlig i filene serialz.hlp file og X-MAS.EXE. Trend Micro anbefaler brukere å IKKE åpne disse vedleggene dersom du mottar de.

De som ikke har virusprogram kan sjekke og rense sin PC for virus på denne nettadressen, som er gratis: housecall.antivirus.com