Hopp til navigasjon Hopp til innhold

3Com gir bort åtte millioner

Nettverk- og dataselskapet 3Com gir bort én million dollar, eller vel åtte millioner kroner til europeiske skoler. Og fra nyttår kan også norske skoler søke om støtte.

3Com er hovedsponsor for [email protected] Europe 99, som er Europakommisjonens initiativ for økt bruk av Internett på skoler, museer og i institusjoner og kulturorganisasjoner. Pengedonasjonen ble nylig bekjentgjort i Helsingfors, ifølge en pressemelding fra 3Com.

Internetthjelp
– Over 20 skoler i Europa har fått adgang til det siste innen nettverks- og Internett-teknologi med vårt sponsorat. 3Coms mål er å skape bedre datatilgang for så mange mennesker som mulig – uansett hvor de befinner seg, sier Jon Bjørnland, daglig leder i 3Com Norge.

– Med [email protected] Europe-programmet hjelper vi studenter med å tilegne seg nødvendige ferdigheter for å kunne forstå en verden der hvor Internett og e-business setter dagsorden for den globale økonomien, fortsetter han.

I løpet av 1998 deltok 35 000 utdanningsinstitusjoner og kulturelle organisasjoner i mer enn 5.000 [email protected] Programmet har partnerbedrifter i USA, Canada, Japan, Australia, Afrika, Asia og Europa.

Søke om støtte?
Skoler og utdanningsinstitusjoner vil kunne søke om prosjektstøtte via 3Coms norske nettsider. Detaljer, søknadskriterier og søknadsskjema vil i følge selskapet komme til å ligge på nettsidene fra begynnelsen av år 2000.