Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Oracle-direktør går til Sun

15. desember begynner Oracles salgsdirektør Jørgen Myrland (bildet) som ny adm. direktør for Sun Microsystems AS i Norge. – Sun har fantastiske forretningsmuligheter, sier han.

Myrland, Jørgen

Det blir en hektisk jul for Jørgen Myrland når han overtar sjefsjobben hos Sun i midten av desember:

– Jeg er vant med å ha det hektisk, sier den vaskeekte bergenseren.

Myrland som er 42 år, har vært hos Oracle Norge siden starten for over 9 år siden. Før var han 8 år i IBM, og ett år hos AS EDB.

E-handel hos Oracle
Som salgsdirektør hos Oracle har han den siste tiden vært ansvarlig for selskapets voksende applikasjonsvirksomhet. Forretningsområdet omfatter alt fra administrative programmer til e-handelsapplikasjoner.

– Oracles markedsanalyser viser at Norge ligger desidert bakerst i Skandinavia. Men mange i ferd med å våkne, og det betyr store markedsmuligheter for både min gamle og nye arbeidsgiver, sier Myrland til ITavisen.

Alle trenger store servere
– Sun og Oracle nevnes ofte i samme åndedrag, fordi de begge har fremmet nettverksbasert databehandling?

– Selskapene har på mange måter lik visjon for utviklingen av IT-arkitekturen. Jeg tror at stadig flere tjenester vil ligge i nettet. Det er en fantastisk forretningsmulighet for Sun, fordi etterspørselen etter store servere kommer til å øke betydelig. Sun har allerede levert 70 prosent av alle serverne hos Internett-tilbyderne, sier Myrland.

Vil utfordre Microsoft
– Innovative Sun har satt en ny dagsorden i IT-bransjen. Java-teknologien er ett eksempel. Ifølge Oracles undersøkelser, er over 70 prosent av de nye applikasjonene som utvikles webbaserte. De fleste bruker Java. Etter at Sun overtok kontorpakken StarOffice og gjorde den gratis tilgjengelig, er selskapet best posisjonert til å utfordre Microsoft. Denne muligheten skal vi også utnytte i Norge, sier han.

Juling tidligere i år
– Da oljeselskapene stanset sine investeringer tidligere i år, gikk Sun i veggen?

– Sun i Norge var uheldig da hovedmarkedet stoppet opp samtidig som de endret sitt forretningsområde. Sun fikk juling, men har senere gjort en meget god jobb. Fungerende adm. direktør Stein-Erik Skogeng har ledet selskapet det siste halvåret, og levert et av de beste kvartalsresultatene noensinne, sier han.

– Ligger slett ikke nede
– Sun har betydelig vekst i Norge. Det er langt bedre enn jeg trodde. Jeg tar slett ikke over et selskap som ligger nede, sier Jørgen Myrland som snart setter seg i den nye sjefsstolen.

Fungerende adm. direktør Skogeng har allerede tiltrådt sin nye stilling som Channel Manager for Sun i Nord-Europa.