Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Smart bil for Telenor/Telia

Telenor/Telia tror at bilene våre skal bli smartere. Selskapet vil nå bygge det de kaller intelligente kommunikasjonsløsninger for kjøretøy. Og bilen skal på Internett.

bil/kart
Telenor/Telia tror at informasjonstjenester blir like vanlig som sikkerhetsløsninger. Derfor bekjentgjør selskapet i en pressemelding at de vil utvide sin virksomhet innen trådløs kommunikasjon til også å omfatte IT for biler.

På Internett
Sammen med partnere har Telenor/Telia til hensikt å utvikle løsninger og tjenester for tale, elektronisk informasjon, e-handel og sikkerhet.

– Det finnes flere områder som er interessante, særlig de som knytter sammen bilen med Internett, sier Niklas Laurell i den nye AutoCom-avdelingen innen Telenor/Telia Mobile.

Telenor/Telia kommer til å bygge opp en enhet, Telenor/Telia Mobile AutoCom, som skal utvikle konseptet omkring den intelligente bilen.

Stor marked
Og Telenor/telia har store forventninger til trådløse kommunikasjonsløsninger for biler. De referer til bransjeprognoser der det er forventet en omsetning på 30 milliarder kroner innen år 2005.

– Målet er å bli den ledende leverandøren av kjøretøybaserte kommunikasjonsløsninger for det europeiske markedet, sier strategisk produktuviklingssjef Lars Klasson i telenor/Telia Mobile.

Stikkord: Mobil