Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kistefoss kjøper i Zoom

Kistefos Venture Capital erverver 20 prosent av aksjene i Zoom gjennom tegning i rettet emisjon. I tillegg har Kistefos opsjon til å øke sin eierandel til 35 prosent innen utgangen av første halvår 2000.

Zooms forretningside er å hjelpe nettbrukere til enhver tid å finne de billigste handletilbudene på Internett. Det er dette konseptet som Kistefos Venture Capital, et heleid datterselskap av Kistefos AS, nå investerer i, skriver Zoom i en pressemelding.

Kistefos har i dag betydelige investeringer innenfor Internett, IT og telekom; både i Norge og internasjonalt. Zoom mener venture-selskapet bidrar med finansiell tyngde og aktivt eierskap til videreutvikling av selskaper med betydelig vekstpotensiale.

Vekstposisjon
– Zooms forretningsmodell gir e-handel en ny dimensjon gjennom å tilføre konsumentene effektiv prissammenligning i et uoversiktlig Internettmarked. Selskapets kompetanse og markedsmessige posisjonering gir grunnlag for ekspansiv vekst internasjonalt og gjør Zoom til en interessant Internett-investering for Kistefos”, sier Riulf Rustad, konsernsjef i Kistefos AS i pressemeldingen.

Fra Kistefos, vil Erik Osmundsen og Reynir Indahl gå inn i styret og aktivt bidra til å videreutvikle selskapet. Innen utgangen av året lanseres Zoom både i Sverige og Danmark.

– Investeringen fra Kistefos vil gi oss finansiell og industriell styrke til å sikre den videre etableringen av Zoom i Skandinavia, sier daglig leder og gründer Per Siljubergsåsen i Zoom Network AS.