Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Explorer 5.5 er snart klar

Microsoft er i ferd med å gjøre klar versjon 5.5 av nettets mest populære nettleser, Internet Explorer. Sannsynligvis kommer den neste år sammen med Windows ”Millenium”.

Internet Explorer 5.0

Microsoft kommer altså med sin neste versjon før Netscape har klart å komme ut med en testversjon av sin 5.0-leser, skriver svenske Internetworld.

5.5-versjonen har ikke noen planlagt lanseringsdato, men det er ventet at den kommer i den nye versjonen av Windows 98 som kommer til sommeren. Det nye operativsystemet har fått kodenavnet Millenium.

Standarder
Dersom Microsoft holder det de lover skal den nye versjonen ha full støtte for CSS (Cascading Style Sheets), mens SMIL (Synchronized Mulitmedia Integration Language) og DHTML (Dynamic Hypertext Markup Language)skal få forbedret støtte.

For deg som skriver ut innhold til papir (?) skal det være en ny funksjon for å sjekke om innholdet får plass på A4-papir, skriver Internetworld.

Det spørs allikevel om denne nettleseren vil være like standardisert som Mozilla-leseren som Netscape jobber med, eller om nettbransjen fremdeles må slite med proprietære teknologier.