Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Diamanter i bokhandelen

Amazon.com varslet onsdag at de vil begynne å selge diamanter. Den verdensberømte nettbokhandelen får nå smykkeavdeling i tillegg til musikk, video, leker og spill.

Diamant

Amazon.com (www.amazon.com) har kjøpt seg inn i den virtuelle gullsmedbutikken Ashford.com (www.ashford.com). Derved kan Amazon også begynne å selge diamanter, ur og smykker i sin egen butikk.

Nettbokhandelen ønsker å ta en jafs av luksusvaremarkedet, som i USA anslås til en verdi på hele 1,5 billioner kroner i året, forteller den amerikanske nyhetstjenesten ZDNet.

Diamanter via nettet
Ashford.com begynte opprinnelig som netturmaker. Nå har butikken over 12.000 forskjellige ur i de virtuelle hyllene, i tillegg til smykker, lærvarer, parfyme, slips, skjerf, fyllepenner og andre ting med merkenavn som smaker av luksus.

Ashford.com har allerede opplevd at kunder har kjøpt diamanter for 300.000 kroner via nettet. Smykkeforsendelsene blir automatisk forsikret.

Stinn av penger
Amazon.com har store forventninger til julehandelen, og eierne håper at nettbutikken snart vil gi en avkastning som står bedre i forhold til aksjekursen.

Nettvarehuset er stinn av penger, og har gradvis utvidet butikkens repertoar fra bøker, til musikk og video, gaveartikler, leker, data- og videospill, programvare, elektronikk, verktøy og byggevarer.

Den engelske filialen av Amazon (www.amazon.co.uk) har et mer begrenset utvalg, men ligger nærmere for deg som vil kjøpe julegaver på nettet.