Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dell lanserer webpc

Internett har lenge vært satsningsområde for Dell, men nå skal de ikke bare selge PC-ene sine på Internett. De skal også produsere egne PC-er for nettbruk.

Dell webpc

Det er tydelig at også Dell har fulgt trenden som ble skapt av Apple iMac. De tre nye webpc-modellene har både fokus på design og er spesielt egnet til bruk på nettet, skriver Uppsnappat.

Gøy, gøyere, gøyest…
webpc.fun, webpc.wild og webpc.blast er navnet på de tre modellene, som koster henholdsvis 999 dollar (8.213 kroner), 1.099 dollar (9.035 kroner) og 1.499 dollar (12.324 kroner). Hva de faktisk prisene vil være når og om maskinen kommer til Norge er ikke kjent.

Med den dyreste maskinen, webpc.blast, kan man oppgradere fra en ordinær 15 tommers skjerm til en litt mer sexy flatskjerm. Da koster den 2.349 dollar (19.312 kroner).

Endrer profil
Alle maskinene er basert på Intel-prosessorer, med en Intel Celeron i de to rimeligste, mens den dyreste har fått spandert på seg en Pentium III. Den eneste forskjellen på de to minste er faktisk 33 MHz (fra 433 til 466 MHz) og 2,1 gigabyte (fra 4,3 til 6,4 GB). Den største har fått 500 MHz å rutte med, i tillegg til 128 MB minne – hele dobbelt så mye som de to andre.

Ingen av maskinene har diskettstasjon eller ISA-plasser, og dette er første gang at Dell selger en PC der kjøperen ikke kan bestemme hvilke komponenter som skal være i maskinen, skriver Uppsnappat.