Hopp til navigasjon Hopp til innhold

WAP som nikotin

WAP er som kjent en liten baby her hjemme i Norge. I land der tjenesten har fungert en stund ser det ut til at brukerne er blitt avhengige.

– Vi ser at enkelte surfer på serveren vår i opptil to timer per dag. Det er mye som tyder på at folk blir avhengig av WAP når de først er blitt vant med å bruke tjenestene, sier André Meyer i det franske teleselskapet Cegetel.

Kommet lenger
Cegetel lanserte sin WAP-tjeneste (Wireless Application Protocol) i mars i år og er naturligvis kommet litt lenger enn operatørene her i Norge.

Både Telenor og NetCom synes det er litt for tidlig å si noe om hvor mange som benytter seg av WAP-tjenestene selskapene tilbyr.

Værmelding viktig
Cegetel har per november i år om lag 45.000 WAP-kunder. Ifølge Meyer regner selskapet med å komme opp i rundt 80.000 brukere ved årsskiftet.

Meyer, som holdt foredrag under et WAP-seminar i Oslo tirsdag, har lang erfaring fra telebransjen. Han tror at tjenester som er lokalbaserte, for eksempel værmelding og trafikkopplysning, er alfa og omega for utbredelsen av WAP.