Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telianor kjøper irsk tele

Telia og Telenor offentliggjorde i dag at selskapet ønsker å kjøpe samtlige aksjer i irske ESAT Telecom Group PLC.

Telianor

ESAT Telecom og Telia/Telenor eier hver 49,5 prosent i Esat Digifone, en av to GSM-operatører på mobilmarkedet i Irland.

Viktig markedet
– Det irske markedet er viktig i vår internasjonale strategi. Vi ønsker å styrke vår tilstedeværelse i Irland gjennom kjøp av ESAT Telecom, sier Telia/Telenors konsernsjef Tormod Hermansen i en pressemelding fra selskapene.

Telia og Telenor tilbyr 72 dollar (591 kroner) for hver ESAT Telecom ADS, eller 36 dollar (295,5 kroner) for hver ESAT Telecom-aksje. Budet er 11 prosent høyere enn gårsdagens sluttkurs som var på 65,1 dollar (534,8 kroner) per ESAT-ADS.

Tilbudet verdsetter ESAT Telecom til omtrent 1,59 milliarder dollar (13,06 milliarder kroner).

Fordeler
Ifølge pressemeldingen fra de to teleselskapene ser de en rekke fordeler i det irske markedet og ESAT Telecoms inntreden i Telianor-konsernet.

  • Eierskapet i ESAT Digifone blir enklere og gir forutsetninger for å hente ut synergier i utviklingen av fast og trådløs kommunikasjon for tale-, data- og internettmarkedet.
  • Ved å utveksle teknologisk kompetanse og ekspertise vil Telia/Telenor og ESAT Telecom fremskynde og styrke selskapenes utvikling.
  • ESAT Telecom vil få øket tilgang til teknologi og kapital, som vil gjøre selskapet i stand til å utvikle nye produkter og tjenester hurtigere i det irske bedrifts- og privatmarkedet enn det er i stand til med dagens eierstruktur.
  • Stikkord: Mobil